Over Rasa

Hoe Rasa tot leven kwam.

Rasa is 'the juice of life that keeps you going'

‘Vergeet niet te leven, want voor je het weet is het voorbij.’ Ik durf te wedden dat je deze opmerking vast een keer naar je toe geslingerd hebt gekregen op een feestje. Ik herinner me dat mijn Oma dit meerdere keren tegen me zei toen ik jong was, maar heb nooit echt begrepen wat ze ermee wilde zeggen. Totdat ik een burn-out kreeg. Plotseling realiseerde ik me dat ik al jarenlang in mijn hoofd leefde en ik wist dat ik dat vanaf dat moment niet meer zou kunnen.

Zoals de oude geschriften over Ayurveda het zo mooi zeggen ‘Ayurveda if for those who are desirous of life’ or in andere woorden, als je levenslust wil verhogen moet je weten te achterhalen waar jouw unieke kracht ligt. Want alleen wanneer je in die unieke kracht durft te stappen zul je merken dat het geluk je toelacht.

Het vinden van je eigen melodie, je smaak, je ‘juice of life’ is dichterbij dan je je misschien kunt voorstellen en is het belangrijkste doel achter startwithrasa.com.

Vrij vertaald uit het Sanskriet is ‘Rasa’ de ‘juice of life that keeps you going’. Het betekent letterlijk smaak, essentie, juice en enthousiasme. En daarmee is het een basis ingrediënt voor een gezond en gelukkig leven.

Zo simpel is het dus, why we start with Rasa.

Ben jij klaar voor een beetje Rasa? Start vandaag met Ayurveda en je zult merken dat je gaandeweg je eigen geluk kunt maken.

Let’s go.

Het doel van Rasa is om Ayurveda eenvoudig en toegankelijk te maken voor ons moderne leven. Hier alvast een aantal van mijn favo suggesties om snel van start te te gaan met Ayurveda:

“Rasa is een essentieel ingrediënt voor een gezond en gelukkig leven.”

Mijn naam is Kim en door Ayurveda is het me gelukt een auto-immuun ziekte de baas te zijn. Ik ben Rasa begonnen om wat Ayurveda mij geleerd heeft, te delen met iedereen die hier iets mee wil – in simpele taal geschikt voor ons moderne leven.

Wil je precies weten hoe? Lees dan mijn verhaal hier.

Mijn ambitie is trouwens simpel: iedereen helpen een beetje gezonder en gelukkiger te zijn. Omdat ik geloof dat als je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen geluk, je een positieve verschuiving in de wereld aan het maken bent en dat is in alle eerlijkheid het beste dat je kunt bijdragen aan een wereld voor elkaar. Ik hoop dat we samen een positieve verandering in de hele wereld creëren door meer rust en geluk vinden in onszelf en de wereld om ons heen.

Je kunt me ook vinden op Instagram waar ik laat zien hoe je Ayurveda volledig in je dagelijks leven kunt integreren, zonder al te veel moeite. Ik heb beloofd om alles echt te houden, niet te veel opsmuk (al ben ik een fan van mooie foto’s en goed gestylde duurzame kleding en interieur). Wat je kunt verwachten? Een gezonde dosis spirituele wijsheid gemixt met oprechte reflecties op ons snelle leven, praktische Ayurveda tips en tricks, recepten en guilty pleasures.

Zie ik je daar?

Liefs,
Kim