Doe de online test

Welk mind-body type is jouw kindje?

Leer je kindje beter te begrijpen


Deze test is ontwikkeld om meer grip te krijgen op het unieke mind-body type van jouw kindje.


Ayurveda ondersteunt je kindje om gelukkig en gezond te blijven of snel en op een natuurlijke manier te herstellen wanneer ze toch ziek worden. Nu kan ik je natuurlijk helpen hiermee, maar hoe fantastisch zou het zijn als je dit gewoon zelf kunt? Deze Ayurveda Kids-Test helpt je hierbij. De test is ontwikkeld om het gedrag en de behoeftes van je kindje beter te begrijpen dan wie dan ook. Zodra jij weet hoe je kindje is ‘gewired’ wordt het maken van de juiste keuzes om ze gelukkig en gezond te houden een stuk gemakkelijker.

Over de Kids-Test

Ayurveda maakt onderscheid tussen drie verschillende mind-body types, ook wel de ‘Doshas’ genoemd. De Doshas zijn de managers van de mindset en je lichamelijke flows van je kindje zoals hun metabolisme, bloedstroom en ademhaling. De drie basistypen worden gevormd uit de 5 elementen die van nature naar elkaar toetrekken. Zo ontstaan de volgende 3 basistypes: Vata (aka wind-kindjes), Pitta (aka vuur-kindjes) en Kapha (aka aarde-kindjes). De meeste kindjes zijn een combinatie van twee verschillende types. In totaal zijn er zeven mogelijke combinaties van de Dosha’s. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen dat je kindje overwegend Pitta-kwaliteiten en secundair Vata-kenmerken bezit. In dit geval heeft je kindje een Pitta-Vata constitutie waardoor je (afhankelijk van de situatie en vooral ook de seizoenen) voor beide Dosha’s moet zorgen om je kindje in balans te houden. Hoewel er bij de meeste kindjes één of twee Dosha’s overheersen, zijn er ook kindjes met een geboorteconstitutie waarbij alle drie de Dosha’s gelijk zijn.

Eén van de belangrijkste uitgangspunten van Ayurveda is het principe van “like increases like”. Wat er kort gezegd op neerkomt dat je jouw kindje in balans kan brengen door het tegenover gestelde in te brengen. Heeft je kindje bijvoorbeeld constant een droge huid en misschien zelfs wel een droge spijsvertering dan is het toevoegen van extra essentiële vetten in de maaltijd en het insmeren van je kindje met warme sesamolie cruciaal. Maar wanneer je kindje bijvoorbeeld juist een vette huid heeft zul je meer baat hebben bij het aanbieden van lichtere voeding en het laten badderen in een badje met Manjistha (Ayurveda kruid). Wat je leert wanneer je door een Ayurveda-lens je kindje gaat bekijken is het herkennen van deze dualiteit, zodat je daarmee de tools in handen krijgt om het tegenovergestelde in te brengen.

Aan het einde van de Kids-test weet je welk type jouw kindje is en krijg je een gedetailleerde beschrijving van hun unieke eigenschappen. Daarmee ben je klaar om samen met je kindje de wereld van Ayurveda te betreden.

Disclaimer:
De Ayurveda Kids-Test is niet bedoeld als een vervanging voor medisch advies van artsen of Ayurveda practitioners. De lezer is zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van Ayurvedisch of medisch advies bij een arts wanneer er twijfel bestaat over zijn/haar gezondheid en in het bijzonder in het geval van symptomen die diagnose of medische aandacht behoeven.

Special: hét allereerste Ayurveda kinderboek

Check out de IG Kids page