Sep 2023 – Yoga & Ayurveda Zwangerschapscursus

Blijf in balans tijdens je zwangerschap, voel je krachtig tijdens de bevalling en bevorder je postpartum herstel

Yoga en gezonde voeding tijdens je zwangerschap om in balans te blijven en je krachtig te voelen is niet nieuw. Eigenlijk is dit voor veel (aanstaande) moeders de eerste keer dat ze naar een yogales gaan en gezond eten krijgt ook ineens veel meer betekenis. Dat is natuurlijk niet voor niets. Je krijgt een kindje en daar wil je goed voor zorgen. Ook al in de buik.

Bovendien krijg je met Yoga & Ayurveda meer lichaams- en ademhaling bewustzijn wat niet alleen de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gezonde zwangerschap, maar ook voor een natuurlijke bevalling. Daarnaast kan Yoga & Ayurveda je helpen om beter met stress om te gaan. Iets waar we allemaal mee te maken hebben in het moderne en snelle leven. En zoals we inmiddels weten, heeft dit niet alleen invloed op jou, maar ook op de baby in je buik (bekijk Anna Verwaal’s TED Talk: “From womb to world” als je hier meer over wil weten).

Tijdens deze cursus krijg je handvatten om je lichaam en ademhaling te gebruiken voor het verminderen van stress. Waardoor je zenuwstelsel opnieuw geprogrammeerd kan worden en je stresshormonen verlagen. Iets wat je ook goed kan gebruiken tijdens je bevalling en waarvan ik met zekerheid durf te zeggen dat het misschien wel het grootste geschenk is dat je jouw ongeboren kindje kunt geven.

Een ander onderwerp dat in deze cursus aan bod komt, is natuurlijk meer bewustzijn van je bekken. Dit helpt je niet alleen met een neutrale en gezonde houding tijdens je zwangerschap, maar geeft je ook meer inzicht in hoe je zwaartekracht kunt gebruiken om natuurlijk te bevallen. Wanneer je namelijk meer bewustzijn hebt van je bekken en hoe je bekken in je lichaam gepositioneerd zijn kun je jezelf trainen om een goede houding aan te leren bij alles wat je doet. Daarmee verklein je de kans op zwangerschapskwalen zoals bekkenpijn (ook wel bekkeninstabiliteit genoemd).

Natuurlijk staan we ook uitgebreid stil bij wat Ayurveda voor jou kan betekenen tijdens je zwangerschap. Want ook al zijn we allemaal anders. Tijdens je zwangerschap gelden er een aantal universele natuurwetten die je kunnen ondersteunen in deze periode. Je leert hoe de verschillende Dosha’s invloed kunnen uitoefenen op hoe jij je zwangerschap beleeft en krijgt praktische tips om dit te ondersteunen.

Tot slot is er veel aandacht voor de ‘first 42 days’ oftewel de Ayurveda kraamtijd, zodat je jezelf goed kunt voorbereiden en zoveel mogelijk kunt genieten van deze magische tijd.

Verder is er veel ruimte voor (persoonlijke) vragen, zodat ik zeker weet dat je voldoende take-aways hebt om nog meer van deze tijd te genieten.

Mijn belangrijkste doel? Jou helpen bij het belichamen van een goede houding, meer inzicht geven in hoe Ayurveda je kan helpen tijdens je zwangerschap & kraamtijd en het meegeven van handige (ademhalings-)oefeningen, zodat je dit niet alleen tijdens de lessen maar ook in je dagelijkse (zwangere) leven en tijdens je bevalling kunt gebruiken.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Leer jezelf een goede houding aan tijdens je zwangerschap

 • Word je meer bewust van je bekken en bekkenbodemspieren (en leer hoe je deze kunt ontspannen)

 • Ademhalingsoefeningen voor tijdens de zwangerschap en bevalling

 • Leer je zenuwstelsel te ontspannen, zodat je lichaam minder stress hormonen produceert

 • Yoga oefeningen voor tijdens je zwangerschap die je thuis kunt doen

 • Ayurveda zwangerschap en kraamtijd tips & tricks

 • Het gebruik van simpele lichaamsoefeningen tijdens de bevalling

 • Hoe je meer kracht kunt opbouwen en je energie kan bewaken

 • Hoe je een diepe connectie met je kindje kunt opbouwen

Het is natuurlijk niet mogelijk al deze topics in één les te behandelen en daarom zou het fantastisch zijn als je alle 4 de lessen mee kunt doen. Mocht dat niet uitkomen voor je dan is het ook mogelijk je in te schrijven voor een losse les. Dit kan (bij beschikbaarheid) een week voor aanvang van de les via The White Door studio.

Voor wie?

Voor alle moeders (to be), professionals op het gebied van geboorte- en kraamzorg en iedereen die een kindje wil ontvangen en zich wil voorbereiden op een fijne zwangerschap.

Hoe, wat en waar?

 • Woensdag 20 september, 19-21 uur: Ayurveda tijdens je zwangerschap (online)
 • Zondag 24 september, 15-17 uur: Yoga voor tijdens je zwangerschap & bevalhoudingen (TWD – women only)
 • Woensdag 27 september, 19-21 uur: First 42 Days (kraamtijd) (online)
 • Vrijdag 29 september, 18.30-20.30 uur: Voorbereiden op je bevalling en ademhalingsoefeningen (TWD – partner welcome)

Prijs:
Package deal – 4-delige cursus voor 135 euro (early birds tm 10 augustus 2023 – 125 euro)
– (deels) vergoed door de zorgverzekering
– Losse les (online via startwithrasa.com of voor de live sessies via thewhitedoorstudio.nl) – 35 euro
– Inclusief informatieve hand-outs

Schrijf je nu in via The White Door Studio.