Verdiepingscursus:
Voeding & Fit met Ayurveda (deel 2)

Begrijpen is één ding, toepassen is hele andere koek.

Waar we bij het eerste deel van de verdiepingscursus hebben ingezoomd op de theorie achter Ayurveda voeding en hoe je spijsvertering hierin een belangrijke rol speelt. Gaan we bij deze workshop dieper inzoomen op het toepassen ervan in je dagelijkse leven. Welke voeding heb je nodig op welk moment? Hoe herken je jouw behoeftes en welke rol spelen de Dosha’s hierin? Waarom is eten met de seizoenen noodzakelijk? En hoe vormt de dualiteit waarop Ayurveda gebaseerd is hierin een belangrijk onderdeel?

Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens het tweede deel van de verdiepingscursus ‘Voeding en Fit met Ayurveda’. Waarbij alles draait om het praktisch toepassen van de kennis die je hebt opgedaan in eerdere trainingen.

Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Dagelijkse routine: ontbijt, lunch en avondeten

  • Eten met de seizoenen

  • Spices voor de verschillende Dosha’s

  • Voedingstips voor Vata, Pitta & Kapha

  • Anti-Ama dieet

  • Anti-Stress dieet

  • Ayurveda recepten

Voor wie is deze cursus?

Deze verdiepingscursus is voor iedereen die interesse heeft in Ayurveda en zich hierin al redelijk heeft verdiept. Bijvoorbeeld door zelfstudie of door het volgen van mijn ‘Introductie in Ayurveda’ cursus. Tijdens deze cursus wordt niet ingegaan op de basis principes (zoals ‘Like increases Like’, ‘Doshas’ en de ‘20 Gunas’). De basis wordt als bekend verondersteld, zodat we echt een extra deep dive kunnen maken. Het zou super zijn als je eerst deelneemt aan de ‘Voeding & Fit met Ayurveda (deel 1) cursus’, maar dit is geen must. Elke cursus vormt weer een stukje van de puzzel. Waar je start is aan jou.

Tickets en tijd

Zondag 30 Oktober
14-16.30 uur
Ticket: EUR 45 (early birds EUR 35)
Inclusief uitgebreide hand-out (PDF)

Schrijf je nu in via The White Door Studio.

Meer weten over deel 1 op zaterdag 29 Oktober? Dat lees je hier.