Jan/Feb 2021 – Pregnancy & Birthing Cursus

Blijf in balans tijdens je zwangerschap en voel je krachtig tijdens de bevalling

Yoga tijdens je zwangerschap om in balans te blijven en je krachtig te voelen is niet nieuw. Eigenlijk is dit voor veel (aanstaande) moeders de eerste keer dat ze naar een yogales gaan en dat is niet voor niets. Met yoga krijg je meer lichaams- en ademhaling bewustzijn wat niet alleen de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gezonde zwangerschap, maar ook voor een natuurlijke bevalling.

Bovendien kan de juiste yoga tijdens je zwangerschap je ook helpen om beter met stress om te gaan. Iets waar we allemaal mee te maken hebben in het moderne en snelle leven. En zoals we inmiddels weten, heeft dit niet alleen invloed op jou, maar ook op de baby in je buik (bekijk Anna Verwaal’s TED Talk: “From womb to world” als je hier meer over wil weten).

Tijdens deze cursus krijg je handvatten om je lichaam en ademhaling te gebruiken voor het verminderen van stress. Waardoor je zenuwstelsel opnieuw geprogrammeerd kan worden en je stresshormonen verlagen. Iets wat je ook goed kan gebruiken tijdens je bevalling en waarvan ik met zekerheid durf te zeggen dat het misschien wel het grootste geschenk is dat je jouw ongeboren kindje kunt geven.

Een ander onderwerp dat in deze cursus aan bod komt, is natuurlijk meer bewustzijn van je bekken. Dit helpt je niet alleen met een neutrale en gezonde houding tijdens je zwangerschap, maar geeft je ook meer inzicht in hoe je zwaartekracht kunt gebruiken om natuurlijk te bevallen. Wanneer je namelijk meer bewustzijn hebt van je bekken en hoe je bekken in je lichaam gepositioneerd zijn kun je jezelf trainen om een goede houding aan te leren bij alles wat je doet. Daarmee verklein je de kans op zwangerschapskwalen zoals bekkenpijn (ook wel bekkeninstabiliteit genoemd).

Tot slot zal ik je tijdens deze lessen praktische Ayurveda tips & tricks geven om je zwangerschap stralend door te komen en je voor te bereiden op je kraamtijd.

Elke les duurt 90 minuten waarin we gaan bewegen (zwangerschapsyoga) en afsluiten met een praatje (ayurveda, bekken, houding, etc.). Er is ook veel ruimte voor (persoonlijke) vragen, zodat ik zeker weet dat je voldoende take-aways hebt om nog meer van deze tijd te genieten.

Mijn belangrijkste doel? Jou helpen bij het belichamen van een goede houding en het meegeven van handige oefeningen, zodat je dit niet alleen tijdens de lessen maar ook in je dagelijkse (zwangere) leven en tijdens je bevalling kunt gebruiken.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Leer jezelf een goede houding aan tijdens je zwangerschap

  • Word je meer bewust van je bekken en bekkenbodemspieren (en leer hoe je deze kunt ontspannen)

  • Ademhalingsoefeningen voor tijdens de zwangerschap en bevalling

  • Leer je zenuwstelsel te ontspannen, zodat je lichaam minder stress hormonen produceert

  • Yoga oefeningen voor tijdens je zwangerschap die je thuis kunt doen

  • Ayurveda zwangerschap en kraamtijd tips & tricks

  • Het gebruik van simpele lichaamsoefeningen tijdens de bevalling

  • Hoe je meer kracht kunt opbouwen en je energie kan bewaken

  • Hoe je een diepe connectie met je kindje kunt opbouwen

Het is natuurlijk niet mogelijk al deze topics in één les te behandelen en daarom zou het fantastisch zijn als je alle 6 de lessen mee kunt doen. Mocht dat niet uitkomen voor je dan is het ook mogelijk je in te schrijven voor een losse les. Dit kan (bij beschikbaarheid) een week voor aanvang van de les via The White Door studio.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor elke moeder (to be) in het tweede of derde trimester. Omdat je in het eerste trimester iets anders nodig hebt dan in je tweede en derde trimester is deze cursus niet geschikt voor moeders (to be) in het eerste trimester. Dit is om de veiligheid van jou en je kindje te waarborgen.

Data:
Vrijdag avond 22 & 29 januari en 5, 12, 19 & 26 februari van 18-19.30 uur in The White Door Studio (Amsterdam). Wegens de verlengde lockdown zullen de eerste 3 sessies online plaatsvinden. Daarna hopen we jullie in de studio te mogen verwelkomen. Mocht het zo zijn dat de lockdown wordt verlengd gaan we sowieso een keertje samen komen in een circle bij TWD studio. Misschien tegen die tijd wel met kids …..

Prijs:
Package deal – 6-weekse cursus voor 125 euro
Losse les – 25 euro

Om ervoor te zorgen dat de cursus klein en dus persoonlijk blijft en we genoeg ruimte hebben om de COVID-19 richtlijnen na te leven hebben we plek voor totaal 16 moeders (to be).

Schrijf je nu in via The White Door Studio.