Maak kennis met Ayurveda

Workshop: Introductie in Ayurveda - 1 juli 2023

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen. Want als je nog geen Ayurveda douchegel in huis hebt heb je in ieder geval vast eens gehoord van een Ayurveda massage en misschien heb je die zelfs gehad. Hoe dan ook zien we in onze moderne samenleving waar ‘druk’ zijn de norm is, een tegenbeweging ontstaan: bewust leven.

Ayurveda is een manier om je bewustwording te vergroten en geeft je toegang tot een toolbox voor een gezonder en gelukkiger leven. In essentie leert Ayurveda je wie jij bent om vervolgens handvatten te geven hoe je in harmonie kan leven met jouw unieke persoonlijkheid. Hiervoor is het van belang dat je je eigen mind-body type (Dosha) begrijpt. Deze types zijn een combinatie van twee elementen die van nature naar elkaar toetrekken: Vata (ruimte & wind), Pitta (vuur & water) en Kapha (water & aarde). Elke Dosha heeft zijn eigen kenmerken. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Ayurveda is een manier om je bewustzijn te vergroten en geeft je daarmee toegang tot een toolbox voor gezonder en gelukkiger leven.

Wat kun je verwachten?

We trappen deze workshop af met de basisprincipes van Ayurveda. Hierbij gaan we natuurlijk in op de 5 elementen en de daaruit voortkomende 3 verschillende mind-body types: Vata, Pitta en Kapha. Je leert slimmere keuzes te maken in lifestyle en voeding voor zowel je geboorte constitutie (prakriti) als je eventuele onbalans (vikriti), zodat je zelf jouw perfecte dagelijkse routine kunt vormgeven.

Je leert meer over:

  • De geschiedenis van Ayurveda: waar komt het vandaan?

  • 5 elementen (Pancha Maha Bhutas)

  • Verschillende mind-body types: Vata, Pitta & Kapha

  • 20 Gunas (20 eigenschappen en het fundamentele basisprincipe van ‘like increases like’)

  • Voedings- en leefstijladvies voor de verschillende Doshas

Krijg controle over je eigen gezondheid

Klaar om kennis te maken met Ayurveda?

Wanneer: Zaterdag 1 juli
Tijd: 14.30-17 uur
Tickets: 45 euro via The White Door Studio (early birds 35 euro tm 6 juni 2023)

De workshop komt met een gratis ‘Introduction to Ayurveda’ booklet (t.w.v. 15 euro).