Gefeliciteerd! Je hebt een

Wind-Aarde Kindje

De ‘gevoeligerds’

Wind-Aarde kindjes zijn open en zorgzaam. Ze houden ervan om voor anderen te zorgen, zelfs als dat ten koste van henzelf gaat. Ze staan dicht bij hun gevoel en hierdoor kunnen ze meestal goed en duidelijk communiceren wat ze nodig hebben. Ze kunnen ook goed met de emoties van andere kinderen omgaan en voelen vaak empathie voor anderen.

Ontmoet Nunu de kameleon & Klee de luiaard

Nunu is vlug, verandert de hele dag van kleur en is soms een beetje angstig – voordat ze uit haar schulp kruipt. Klee is kalm en tevreden. Hij is meestal een rots in de branding voor anderen en met zijn zachte karakter een echte allemansvriend. Bij Rasa gebruiken we dieren als symbool voor onze kind-types.

 

Over jouw kindje

Dit empatisch vermogen kan ook tegen ze werken. Wanneer iemand hun gevoelens raakt, kunnen ze boos worden en ze zullen het lastig vinden om te vergeten of te vergeven. Hun oplossing: snel nieuwe vrienden maken.

Hun openheid gecombineerd met een steady mind zorgt ervoor dat ze gemakkelijk vrienden kunnen maken. Ze doen dit trouwens alleen als ze zich veilig voelen. Wanneer dit niet het geval is kunnen ze zich heel verlegen gedragen en hebben ze vaak tijd nodig om zich op hun gemak te voelen. Achter jouw been verstoppen is misschien iets dat je wel herkent van je kindje.

Wind-Aarde kinderen zijn letterlijk de coolste types en ze hebben echt een hekel aan het koude weer. Ze worden direct koud wanneer ze naar buiten gaan en niet warm genoeg gekleed zijn. Zelfs in de zomer houden ze ervan om hun drankjes zonder ijs te drinken. Deze coolness uit zich overigens ook in hun karakter. Ze kunnen uitermate kalm blijven in verhitte situaties. Ze zijn vrij gemakkelijk in de omgang en kunnen het meestal met iedereen goed vinden. Hierdoor zijn ze vaak geliefd door anderen om hen heen, van jong tot oud.

Ze houden ervan om dingen uit te proberen, maar het maken van keuzes duurt soms een eeuwigheid. Ze voelen gewoonweg niet de druk om een beslissing te maken en doen alles stap voor stap. Of dit nou gaat om het kiezen van een hobby, iets leren op school, of wat er op de boterham gaat, ze nemen hun tijd.

Als dit klinkt als jouw kind – dan gaat er nu een hele wereld voor je open. Het beste is om ze te ondersteunen door te werken per seizoen. Dit betekent dat Vata balanceren het beste bij ze past gedurende lente en zomer, en Kapha balanceren tijdens herfst en winter. Ayurveda is de toolkit om jouw kindje perfect te ondersteunen om het de beste versie van zichzelf te worden.

Om meer te leren over de verschillende types, en om jouw kind te ondersteunen heb ik een simpele Introduction to Ayurveda geschreven. Voor ouders dus. Maar misschien nog wel leuker, we zijn een hele lijn aan Ayurveda kids producten aan het ontwikkelen. Check het allereerste Ayurveda voorleesboek bijvoorbeeld hieronder eens!

Heb je persoonlijke vragen? Boek dan een online consult met je kindje.