Gefeliciteerd! Je hebt een

Vuur-kindje

‘Waarom?’ is hun credo

Vuurkindjes (in Ayurveda Pitta kindjes) worden getypeerd door het vuur element en zijn van de drie types het meest pittig. Dapper van nature zorgt ervoor dat ze niet snel bang zijn, zo springen ze bijvoorbeeld meteen in het zwembad voordat ze even geprobeerd hebben. Lekker fris is dat! Dat vinden vuurkindjes heerlijk.

Ze zijn intelligent en lopen vaak zowel mentaal als verbaal voor op hun leeftijdsgenootjes. Door hun hoge intellect, bevragen ze alles wat je doet. ‘Waarom’ is hun credo en ze geloven dingen pas wanneer ze het zelf begrijpen of de waarheid ontdekken. Bijvoorbeeld: ze geloven je meestal niet wanneer je zegt dat hun favoriete snack ‘op’ is en moeten het zien met hun eigen ogen. Ze zijn niet makkelijk te foppen.

Ontmoet Fikkie: de vos

Fikkie is dapper en slim. Ze wil altijd alles weten en wordt graag geprezen voor haar intelligentie. Bij Rasa gebruiken we dieren als symbool voor onze kind-types.

 

Over jouw Fikkie:

Vuurkindjes hebben een sterke mening en weten precies wat ze willen. Ze houden ervan om dingen alleen te doen en hebben meestal geen hulp nodig. Tenzij ze er niet uitkomen, dan vragen ze je vaak om het voor ze te doen. Wanneer ze hun zin niet krijgen, kunnen ze ontploffen in woede en hebben dan echt even wat ruimte nodig om af te koelen. Ze proberen te knuffelen maakt het dan ook alleen maar erger.

Een explosief karakter betekent ook dat vuurkindjes echte go-getters zijn. Als ze iets in hun hoofd halen – of het nou een hoge toren bouwen is of een 10 krijgen voor hun schoolwerk – zo doen er alles aan om het voor elkaar te krijgen. Zelfs ten koste van hun eigen energie.

Met een sterke eetlust kunnen ze absoluut geen maaltijd overslaan. Het maakt ze onhandelbaar, of ‘hangry’ zoals het ook wel genoemd wordt. En ja, zoals met alles in het leven houden ze ervan om controle te hebben over wat ze eten. Als je ze het idee geeft dat zij de leiding hebben ondersteund een goed eetpatroon. Geef ze bijvoorbeeld de keuze tussen twee groentes. Win win.

Ook leuk om te weten dat van alle type kindjes het vuurkindje ook het meest warm is. Heet in temperament, heet in temperatuur. Ze hebben het niet snel koud.

Vuurkindjes zijn charismatisch en wanneer je ze ondersteund kunnen ze uitgroeien tot succesvolle ondernemers en zelfs zorgen voor baanbrekende uitvindingen.

Als dit klinkt als jouw kind – dan gaat er nu een hele wereld voor je open. Nu je hebt ontdekt wat een wind-kindje is, kan je ze ondersteunen. Wist je bijvoorbeeld dat voor elk type weer anders is welk fruit, wat voor groente en granen ze het beste kunnen eten? En hoe seizoenen hun gemoedstoestand beïnvloed? Of wat je kunt doen wanneer ze uit balans zijn? Ayurveda is de toolkit om jouw kindje perfect te ondersteunen om het de beste versie van zichzelf te worden.

Om meer te leren over de verschillende types, en om jouw kind te ondersteunen heb ik een simpele Introduction to Ayurveda geschreven. Voor ouders dus. Maar misschien nog wel leuker, we zijn een hele lijn aan Ayurveda kids producten aan het ontwikkelen. Check het allereerste Ayurveda voorleesboek bijvoorbeeld hieronder eens!

Heb je persoonlijke vragen? Boek dan een online consult met je kindje.