Gefeliciteerd! Je hebt een

Vuur-Aarde kindje

De 'problem solvers'

Vuur-aarde kindjes zijn geboren leiders. Dit komt omdat ze sabiliteit combineren met een sterk intellect. Ze zijn niet bang om zich uit te spreken, zelfs als ze zich ongemakkelijk voelen. Ze houden van voor de klas staan om een spreekbeurt te geven en zijn niet bang om hun gedachten uit te spreken.

Ontmoet Fikkie de vos & Klee de luiaard

Fikkie is dapper en slim. Ze wil altijd alles weten en wordt graag geprezen voor haar intelligentie. Klee is kalm en tevreden. Hij is meestal een rots in de branding voor anderen en met zijn zachte karakter een echte allemansvriend. Bij Rasa gebruiken we dieren als symbool voor onze kind-types.

 

Over jouw kindje:

Van alle kinderen zijn ze het minst meegaand. Ze weten precies wat ze willen en overtuigen graag andere kinderen om mee te gaan in hun plannen. Het is moeilijk voor ze om een ander te volgen. Dat past ook niet echt bij kinderen die een eigenwijs karakter hebben.

Desalniettemin zijn ze heel goed in het oplossen van problemen want ze blijven kalm (aarde) wanneer iets moeilijk is, en houden vol (vuur) om met een slimme oplossing op de proppen te komen. Het resultaat is vaak sterke op jonge leeftijd al de mogelijkheid om met argumentatie anderen te overtuigen om met ze mee te gaan in hun oplossing.

Vuur-aarde kindjes zijn gezegend met een sterke immuniteit en zijn zelden ziek. Maar als ze eenmaal ziek worden, kan het behoorlijk intens en heftig uitpakken. Een van de meest voorkomende kwaaltjes zijn grote amandelen, groeiende moedervlekken of abcessen die soms zelfs chirurgisch verwijderd moeten worden.

Over het algemeen is hun huid zacht en zelden droog maar wanneer ze uit balans zijn wordt de huid een beetje vettig. Ditzelfde geldt overigens voor hun haar.

Vuur-aarde kindjes zijn goede slapers en hebben geen lange nacht nodig om zich uitgerust te voelen. Echter, wanneer ze een een uurtje slaap missen ten opzichte van hun normale slaapritme merk je dat meteen.

Als dit klinkt als jouw kind – dan gaat er nu een hele wereld voor je open. Het beste is om ze te ondersteunen door te werken per seizoen. Dit betekent dat Vata balanceren het beste bij ze past gedurende herfst en winter, en Pitta balanceren tijdens lente en zomer. Ayurveda is de toolkit om jouw kindje perfect te ondersteunen om het de beste versie van zichzelf te worden.

Om meer te leren over de verschillende types, en om jouw kind te ondersteunen heb ik een simpele Introduction to Ayurveda geschreven. Voor ouders dus. Maar misschien nog wel leuker, we zijn een hele lijn aan Ayurveda kids producten aan het ontwikkelen. Check het allereerste Ayurveda voorleesboek bijvoorbeeld hieronder eens!

Heb je persoonlijke vragen? Boek dan een online consult met je kindje.