Gefeliciteerd! Je hebt een

Aarde-kindje

De kleine Boeddha’s

Aarde-kindjes worden getypeerd door het aarde element. Dit maakt ze de ultieme stabiele factor. Ze worden niet voor niets vaak kleine ‘Boeddha’s’ genoemd. Ze zijn misschien niet zo vlug of scherp als andere leeftijdsgenoten, maar van alle types zijn ze de meest liefdevolle en zorgzame kinderen.

Ontmoet Klee: de luiaard

Klee is kalm en tevreden. Hij is meestal een rots in de branding voor anderen en met zijn zachte karakter een echte allemansvriend. Bij Rasa gebruiken we dieren als symbool voor onze kind-types.

 

Over jouw Klee

Met hun vriendelijke houding in het leven, zijn ze ook dol op eten. Als er eten in de buurt is zullen ze het pakken. Vooral zoetigheid vinden ze lekker, maar zout gaat er net zo goed in. Vooral voor Aarde-kindjes moet je de snacks uit de buurt houden, bij bijvoorbeeld een feestje. Anders, zie je ze eigenlijk continue rond de snacks bezig, en ineens is alles op. Eetstoornissen zie je ook nauwelijks bij aarde-kindjes, ze houden er gewoon teveel van.

Over het algemeen reageren aarde-kindjes een beetje traag waardoor het lijkt dat ze een beetje achter lopen. Maar dat is gewoon hun aard, en het is ook helemaal OK als ze een jaartje extra moeten kleuteren bijvoorbeeld. Ze nemen hun tijd om ergens te komen. Maar… als ze eenmaal doorhebben hoe iets werkt, vergeten ze het nooit meer en kunnen ze het op meerdere vlakken tegelijk toepassen. Ze worden wel eens vergeleken met een dieselmotor: het duurt heel even voordat ze op gang komen, maar als ze eenmaal gaan zijn ze niet te stoppen.

Ze hebben een goed geheugen en door de ‘sticky’ kwaliteit van de aarde en water elementen. Hierdoor kunnen ze ook gierig en gretig worden. Neem pasen bijvoorbeeld, ze houden ervan om alle (chocolade) eitjes in een mandje te stoppen, zoveel mogelijk te eten en er het liefst geen enkele weg te geven. Soms betrap je ze zelfs wanneer ze er een paar verstoppen ‘voor later’.

De stickyness maakt Aardekindjes ook gevoelig voor verstopping. Ze kunnen issues krijgen met hun ademhalingssysteem. Denk bijvoorbeeld asthma, bronchitis, maar ook verkoudheid hebben ze sneller last van. Ook wat overtollig vet ontwikkelen ze snel en raken ze moeilijk kwijt.

Maar, boven alles zijn aarde kindjes stabiel. Deze kwaliteit helpt ze om een rots in de branding te zijn voor anderen. Ze kunnen heel goed omgaan met emoties en moeilijke situaties. Ze blijven kalm en raken niet snel angstig of boos. Een kwaliteit die niet veel kinderen van nature hebben.

Als dit klinkt als jouw kind – dan gaat er nu een hele wereld voor je open. Nu je hebt ontdekt wat een wind-kindje is, kan je ze ondersteunen. Wist je bijvoorbeeld dat voor elk type weer anders is welk fruit, wat voor groente en granen ze het beste kunnen eten? En hoe seizoenen hun gemoedstoestand beïnvloed? Of wat je kunt doen wanneer ze uit balans zijn? Ayurveda is de toolkit om jouw kindje perfect te ondersteunen om het de beste versie van zichzelf te worden.

Om meer te leren over de verschillende types, en om jouw kind te ondersteunen heb ik een simpele Introduction to Ayurveda geschreven. Voor ouders dus. Maar misschien nog wel leuker, we zijn een hele lijn aan Ayurveda kids producten aan het ontwikkelen. Check het allereerste Ayurveda voorleesboek bijvoorbeeld hieronder eens!

Heb je persoonlijke vragen? Boek dan een online consult met je kindje.